La regidoria d’Educació de l’Ajuntament de Sitges ha decidit finalment reobrir les dues llars d’infants municipals (El Cercolet i La Moixiganga) el mes de setembre, coincidint amb l’inici del curs escolar 2020-2021.  La decisió s’ha pres després de valorar els resultats de les enquestes fetes a les 180 famílies que porten els seus fills a les dues llars d’infants. La consulta als pares i a les mares conclou que només 8 famílies podien portar els infants a El Cercolet (d’un total de 89) i 2 a la llar d’infants La Moixiganga (d’un total de 87), seguint els criteris marcats pel Departament d’Educació de la Generalitat. Les 10 famílies, que han acreditat que treballen presencialment, representen un 5% del total de les llars d’infants.

Des del passat 13 de març, quan van tancar els centres escolars i llars d’infants, i fins al mes de setembre, l’Ajuntament es fa càrrec de la totalitat de les despeses salarials de les treballadores de l’empresa EducareXXI, que gestiona les llars d’infants municipals a Sitges, amb un cost addicional estimat per a l’ajuntament de més de 100.000 euros sobre la facturació ordinària. La mesura s’adopta perquè el servei estava interromput i l’empresa no podia finançar-se amb les aportacions de les famílies.

Malgrat això, la regidoria d’Educació ha estat en converses amb l’empresa EducareXXI, que gestiona el servei per tal d’obrir les llars d’infants durant el mes de juliol. El regidor d’Educació, David Martínez, explica que “l’empresa ha considerat inviable econòmicament reprendre el contracte durant el mes de juliol per atendre els pocs nens i nenes que sol·licitaven el servei, atès que això l’hagués obligat a fer-se càrrec durant aquest mes de les despeses laborals de totes les seves treballadores, que ara està assumint l’ajuntament”. El regidor lamenta que “hagi estat inviable la reobertura del servei, com era la meva voluntat i vaig anunciar en el marc de la darrera sessió plenària”.