Imatge d’arxiu del litoral sitgetà / Aleix Ramírez

La regidoria de Platges de l’Ajuntament de Sitges posarà en marxa properament un nou servei de neteja al litoral sitgetà. Es tracta d’una embarcació que netejarà l’aigua de les platges del municipi a través d’una embarcació sostenible.

El regidor de Platges, Guillem Escolà, explica que “a més de treballar per la qualitat de les nostres platges que ens ha permès aquest any obtenir el reconeixement de 5 banderes blaves i vetllar per la seguretat sanitària, des de la regidoria de Platges busquem també  la sostenibilitat de les nostres platges, i en aquest sentit, a partir del 1 de juliol hi haurà el vaixell elèctric que netejarà el nostre litoral de plàstic durant els mesos de juliol i agost”. A més d’aquest nou servei, s’instal·laran boies submarines que absorbeixen microplàstics de l’aigua i punts nets de recollida selectiva a diverses platges. També es repartiran 50.000 cendres biodegradables per preservar les platges de les burilles.

Guillem Escolà afirma que “Sitges està fent aquest estiu un gran esforç per fer millores a totes les platges i tenir-les a punt amb el mínim risc i el màxim gaudi. Tot i les dificultats d’aquest any pel temporal Gloria i per la pandèmia de la Covid-19, hem fet noves rampes d’accés, canalització de rieres, banys nous i també treballem per millorar el respecte pel medi ambient”.