Imatge de les autoritats al pas de vianants del carrer Primer de Maig / Generalitat

El conseller de Treball, Afers Socials i Famílies, Chakir el Homrani, ha participat aquest diumenge a l’acte final de la campanya del món local “Un pas endavant cap a la diversitat” per commemorar el Dia de l’Orgull del col·lectiu de Lesbianes, Gais, Transgèneres, Bisexuals i Intersexuals (LGTBI), en una visita a Sitges. L’ha acompanyat l’alcaldessa de la ciutat, Aurora Carbonell, i la directora general d’Igualtat de la Generalitat, Mireia Mata.

Sitges s’ha adherit a la campanya pintant amb els colors de l’Arc de Sant Martí un pas de vianants al carrer Primer de Maig amb el Passeig de la Ribera de Sitges, un municipi de referència a Catalunya i al món en matèria LGBTI. La campanya “Un pas endavant cap a la diversitat” està impulsada per la Xarxa de Serveis d’Atenció Integral (SAI) LGBTI del Departament arreu del territori, i va néixer a Terres de l’Ebre (contràriament a la idea que la diversitat LGTBI és principalment urbana). Prop de 400 pobles i ciutats s’hi han sumat, pintant passes de vianants que simbolitzen els passos endavant dels municipis en la defensa dels drets del col·lectiu LGTBI. Amb aquest acte per l’adhesió de Sitges culmina la campanya, que ha durat tota la setmana i ha fet palès el compromís del món local català en la lluita contra la discriminació per raó d’orientació sexual i de gènere.

Durant l’acte, el conseller Chakir el Homrani ha explicat que “en un moment que estan sorgint cada vegada més ideologies d’odi que posen en dubte la diversitat de la nostra societat, és molt important que reivindiquem la diversitat i els drets de les persones LGTBI”. I ha remarcat que “en una situació tan complexa com la pandèmia de la covid-19, és especialment necessari que seguim fent-ho de les formes més imaginatives. Animem a les ciutats i pobles a que participin en la campanya i visualitzin que la diversitat forma part de la nostra societat i la vivim com un element positiu”.