Imatge de l’accés a Vallpineda / Aleix Ramírez

Durant la revetlla de Sant Joan, la Policia Local de Sitges va rebre queixes veïnals pel soroll d’una festa privada amb música que es celebrava a la urbanització de Vallpineda. Una patrulla d’aquest cos policial va personar-se a l’habitatge que era d’ús turístic on hi havia aplegades més de 300 persones. La festa, programada per a tres dies seguits, s’anunciava a través de grups privats (Whatsapp) i per accedir-hi calia comprar l’entrada a través d’una plataforma ‘online’ a un preu de 25 euros si era de manera anticipada i 50 al mateix lloc. A més, la celebració comptava amb seguretat privada, WC portàtils, entre d’altres serveis.

Els agents, que van desplaçar-se fins a la casa, van poder observar com els assistents a la festa que estaven a diferents zones de l’interior, al jardí i a les terrasses generaven molèsties al veïnat i alhora no respectaven les normes de seguretat decretades per les autoritats sanitàries a causa de la Covid-19; no portaven mascareta ni mantenien la distància de seguretat en cap moment.
La Policia Local va aixecar diverses actes la nit de la revetlla a la festa i va tenir coneixement que l’esdeveniment estava programat per a dos dies més. Durant el matí del 24 de juny, la policia local va posar en marxa un operatiu especial per controlar els accessos a la casa i evitar que hi entrés gent per a la segona de les convocatòries.

La ràpida actuació i reacció de la policia local va permetre que la festa es pogués desenvolupar els dies 24 i 25, tal com estava previst. Els serveis tècnics i jurídics de l’Ajuntament de Sitges han obert un expedient sancionador que comportarà una multa econòmica i es valorarà la revocació de la llicència d’habitatge d’ús turístic. La casa estava donada d’alta com a habitatge d’ús turístic, però la festa era il·legal. La Policia Local va realitzar entre les 20.00 hores del dia 23 de juny i les 08.00 hores 31 serveis, dels quals 15 van ser per atendre festes privades. Això significa que un 50% dels serveis de la policia durant la revetlla de Sant Joan van ser per aquest motiu.