Imatge de la campanya LGTBI de l’Ajuntament de Sitges / Ajuntament de Sitges

“LGTBI, no et tanquis a l’armari. Surt”. Aquest és el lema de la campanya de reivindicació i suport al col·lectiu LGTBI+ que ha engegat la regidoria de Drets Socials, Ciutadania i Igualtat de l’Ajuntament de Sitges.

La campanya es difondrà a través de les xarxes socials i també físicament, amb banderoles i tòtems distribuïts per diferents carrers cèntrics de Sitges amb l’objectiu, segons Júlia Vigó, regidora de Drets Socials, Ciutadania i Igualtat, de “reivindicar i visibilitzar totes les identitats i sexualitats diverses”. En aquest sentit, l’Ajuntament ha volgut, enguany, posar en relleu la diversitat que hi ha darrere de les sigles LGTBI, pel que molts dels missatges van adreçats, específicament, a lesbianes, bisexuals, trans i gais.

Com a complement del lema “LGTBI, no et tanquis a l’armari”, la campanya inclou un missatge referent a la situació viscuda per persones del col·lectiu durant la pandèmia, amb el text: “Aquest 28 de juny no podrem desfilar el nostre orgull, però que ningú ens torni a tancar a l’armari”. La regidora Júlia Vigó ha explicat que “durant el confinament, moltes persones del col·lectiu s’han vist obligades a tornar-se a tancar a l’armari perquè la seva situació familiar o amb el seu nucli de convivència feia que fos difícil expressar la seva identitat sexual i de gènere lliurement. Aquesta campanya busca, en certa manera, desconfinar l’Orgull”.

A més, el servei de Drets Civils ha preparat un vídeo curt amb diversos missatges reivindicatius, amb els que es vol demostrar que l’Orgull és divers i es combina amb altres lluites socials, com són el feminisme, l’antiracisme o la inclusió de persones amb diversitat funcional.

També amb l’objectiu de donar visibilitat a la diversitat sexual i de gènere, el passat 6 de juny es va penjar al balcó de l’Ajuntament la bandera LGTBI, una bandera a la que se li han sumat nous elements reivindicatius, obra d’artistes locals, que decoren des d’avui la façana de l’Ajuntament.