Imatge dels membres del Consell d’Infants / Ajuntament de Sitges

La cloenda del 17è Consell d’Infants de Sitges, celebrada aquest dilluns, ha estat especial i marcada pel coronavirus. La seva ubicació habitual al Saló de Plens s’ha canviat pel Saló d’Or del Palau Maricel i amb mesures de seguretat i restricció d’aforament.
Enguany aquesta vetllada no ha comptat amb públic a causa de les mesures de prevenció i seguretat de la Covid-19 ja que l’aforament era limitat, però les famílies i la ciutadania ha pogut veure l’acte, que ha estat presidit per l’alcaldessa de Sitges, Aurora Carbonell, i el regidor d’Educació, David Martínez, a través de la retransmissió en directe des del canal de youtube de l’Ajuntament de Sitges.

El consell d’infants, l’òrgan de participació format per 20 representants de 5è i 6è de primària de les escoles de Sitges, ha presentat aquest curs el projecte ‘Cap de setmana a la Sitgetana per a infants, adolescents i famílies’. Segons les conselleres i els consellers “després de treballar aquest tema al llarg del curs escolar, hem arribat a la conclusió que cal desenvolupar un cap de setmana ple d’activitats on els infants siguin els autèntics protagonistes, el qual esdevingui un espai de reconeixement i cohesió dels i les infants de Sitges i puguem compartir-ho amb els nostres familiars i amb tots els joves i persones adultes de la vila. I no només això, volem que no només sigui un espai de cohesió, sinó de promoció dels nostres espais públics, equipaments i activitats. Després de la crisi sanitària de la Covid-19 creiem que és més important que mai que tots ens esforcem per aconseguir recuperar la nostra quotidianitat i volem que els nostres drets com a infants no només quedin intactes, sinó que en surtin reforçats”.

Els consellers i les conselleres reclamen: “Aquesta oportunitat per guanyar un pas més en poder decidir sobre el que ens agradaria com a infants. I d’aquesta reflexió ha sorgit un projecte que vol posar-nos al centre, que se’ns tingui més en compte, que creï convivència amb altres infants, que ens acompanyin familiars i amics més grans que nosaltres, que aprofitem espais que són de tots i que coneguem moltes de les coses que podem trobar a Sitges”.

El 17è Consell d’Infants de Sitges ha lliurat durant l’acte la Memòria del Consell que recull tot el que han fet durant les sessions i també les propostes i idees de millora de la vila que entre tots els companys i companyes de les classes han recollit durant mesos i que han fet arribar a les regidores i als regidors pertinents. Alhora, el 17è Consell d’Infants ha demanat “a les consellers i consellers del proper Consell d’Infants que creïn continguts digitals sobre Sitges per facilitar als nens i nenes la cerca de temes específics de Sitges, entre els quals, els noms de les platges de Sitges, qui era Santiago Rusiñol o la història de Sitges”. També han demanat “que s’esforcin al màxim per fer de Sitges un poble millor”.

L’alcaldessa, Aurora Carbonell, ha agraït la feina feta i ha afirmat que “per Sitges és un orgull tenir un Consell d’Infants amb uns representants tant compromesos, amb valors, amb ganes de transformar la vila que estimem”. També ha destacat que “més enllà de la feinada d’organitzar activitats que permetran recuperar la vida després de la Covid-19, és molt important que els infants valorin la necessitat de “crear espais de convivència”. Aurora Carbonell ha anunciat que agafa “el compromís en ferm de desenvolupar el projecte del Cap de Setmana durant el proper curs” i també ha recordat que “hi ha diferents propostes que volem acomplir sobre el projecte del curs 2018-2019 sobre Parcs Infantils per a majors de 8 anys”.

Per la seva part, el regidor d’Educació, David Martínez, ha explicat que “l’acte de cloenda del Consell d’Infants s’ha celebrat al Saló d’Or del Palau de Maricel perquè garanteix les mesures de seguretat i perquè volíem acabar la darrera sessió d’aquest òrgan de participació amb un caire institucional de respecte i afecte que us mereixeu tots els consellers i les conselleres per la vostra tasca”. A més, David Martínez ha remarcat que “des del Govern sabíem que han estat temps difícils amb la irrupció a la vostres vides de la Covid-19: sense escola, sense poder estar amb els amics i amigues, i amb un tancament de curs que ha estat ben poc habitual. Us agraïm la vostra actitud, empenta, entusiasme i també la vostra valuosa aportació, especialment durant les darreres sessions que han estat telemàtiques. Però les trobades virtuals us han permès tenir també una nova visió de la realitat i de com millorar la nostra vila”.

L’alcaldessa, Aurora Carbonell, i el regidor d’Educació, David Martínez, han entregat en mà els diplomes de comiat als Consellers/es que han finalitzat enguany el curs de sisè, i per tant, la seva etapa al Consell d’Infants de Sitges, així com també els ha fet entrega d’un obsequi, el llibre de ‘Sitges d’ahir i de sempre’ com a record. L’acte ha finalitzat amb la foto de família a les escales del Palau de Maricel per poder mantenir la distància de seguretat.