Imatge general de Sitges / Aleix Ramírez

El passat 9 d’abril Junts per Sitges va fer arribar al govern municipal la proposta del Pacte Local per a la Recuperació de la crisi provocada per la pandèmia de la Covid-19. La voluntat era molt clara, treballar de manera diferent per tal de superar la crisi que tenim al damunt. Per què ha de ser diferent? Perquè cap de nosaltres ha viscut un escenari com l’actual, en que el model de societat que vivim veu trontollar els seus pilars, el benestar de les persones i l’economia motor d’aquest benestar.

Per aquest motiu, i per poder superar aquesta crisi, cal treballar conjuntament administració i agents socials, econòmics i culturals. Cal deixar de banda els colors polítics, les desconfiances, les diferències i els matisos i cal actuar amb molta celeritat perquè el virus no para quiet ni espera, i les conseqüències que afecten a les sitgetanes i sitgetans tampoc.

El passat 8 de maig representants d’alguns dels consells municipals i òrgans assessors de Sitges, juntament amb el govern en ple i els portaveus dels grups municipals van escenificar telemàticament la posada en marxa d’aquest Pacte per a la Recuperació, fixant les futures línies de treball. La data aproximada anunciada per obtenir unes conclusions i activar-les segons el cronograma presentat per l’empresa contractada per coordinar i redactar les conclusions d’aquest pacte serà d’uns cinc mesos.

Malauradament, aquest govern no ha entès res. Per aconseguir donar resposta a aquesta crisi calen solucions àgils, directes, concretes i ens calen mesures en breu. Passades ja gairebé dues setmanes encara no s’ha rebut cap convocatòria de taules sectorials constituïdes. El temps passa, els problemes s’agreugen i el desencís i la desconfiança cap els representants polítics creix.

En aquests moments de constant pluja de missatges i campanyes institucionals per superar la crisi de la covid-19 necessitem centrar les forces en com superar aquesta crisi, quina és la diagnosi, quines eines tenim i com podem preveure i respondre a les conseqüències que pot suposar per l’última part d’aquest 2020 i el 2021.

Per cert, el nom de cimera denota un cert aire pretensiós, i ara no és moment de ser pretensiosos, el que cal és treballar tots junts, actuar per minimitzar les situacions crítiques que afecten a moltes sitgetanes i sitgetans i trobar les solucions per tal que aquesta no es cronifiqui.

Junts per Sitges vàrem presentar el nostre Pla de Mesures el passat 1 d’abril. Allà ja demanàvem moltes actuacions que el govern municipal, gairebé dos mesos després no ha estat capaç o simplement no ha volgut dur a terme. Però els que mantenim els principis i la convicció que ara més que mai la política i els seus representats hem d’estar al servei de la ciutadania, i escoltant les necessitats reals del nostre municipi, continuarem en aquesta línia. I malauradament ho haurem de fer al marge dels mecanismes democràtics que ens permet la nostra representació política.

Assistim a actituds insòlites per part del govern municipal. El dia 27 hi torna a haver ple. Aquell dia Junts per Sitges no podrà exposar les seves propostes per la recuperació de la crisi derivada de la pandèmia. El govern, amb la complicitat dels futurs socis ha propiciat un fet inèdit, discriminar les mocions en funció de si els seus continguts destapen la seva inacció o la falta de voluntat de diàleg real entre totes les forces polítiques. Cal respectar i sempre és bona la pluralitat política, però ara més que mai, quan la ciutadania demana entesa i treball conjunt és quan es destapen els veritables principis de cadascú.